Written by:  

Itility

Digitale transformatie met een hands-off IT-omgeving

Nu we de komende weken massaal thuiswerken, is het van vitaal belang dat applicaties continu beschikbaar en bereikbaar zijn, met een hoge performance voor de gebruiker.

Wat zijn randvoorwaarden om dit mogelijk te maken? Geert Vorstermans, digital managing consultant bij Itility: “Maak de beweging naar de cloud. Hierdoor los je enerzijds makkelijker pieken in belasting op. Anderzijds maakt de cloud het mogelijk om grote delen van het traditionele IT-werk te automatiseren. Bijvoorbeeld het automatisch opschalen bij piekbelasting, of het automatisch uitrollen van een volledige test-omgeving als een project IT-capaciteit nodig heeft.
Door verregaand de reguliere IT-werkzaamheden te automatiseren ben je minder afhankelijk van de vitale beroepsgroep die IT is, want je kunt de specifieke kennis die bij 1 persoon ligt breder beschikbaar maken, en standaardiseer je hoe het werk wordt uitgevoerd waardoor de kans op fouten (en dus impact op de gebruikerservaring) lager wordt.”

Itility helpt IT-afdelingen bij de beweging naar de cloud, en levert een dienst rondom die cloud-omgeving. Deze dienst omvat een groot aantal bouwblokken om werkzaamheden te automatiseren. Daarnaast zorgt een AI-engine ervoor dat op een slimme manier de data uit de systemen gebruikt wordt voor proactieve alerts. Daarmee beweeg je van het reguliere acteren op basis van een gesignaleerd incident naar het proactief voorkomen van dat incident op basis van voorspellingen. Acteren net voordat er echt iets aan de hand is dus, zodat de gebruiker ongestoord kan werken.

Vorstermans: “Digitale transformatie is voor mij het slim combineren van technologie en data. Begin daar in je IT-afdeling mee door de beweging naar de cloud en het automatiseren van veelvoorkomende werkzaamheden. Hierdoor verminder je het aantal incidenten en maak je tijd en mindspace vrij om als IT snel mee te kunnen denken met de digitale transformatie van je business.“

Benieuwd hoe je als IT-afdeling mee beweegt beweging naar de cloud en veelvoorkomende werkzaamheden automatiseert? Bekijk dan Itility Cloud Control.

 

CTA O&H
Artikel
Analyse #52 - IT Outsourcing & Healthcare
Lees het artikel

backBack to overview

Want to stay updated?